OM KORET

Kammerkoret Broccoli er et ambitiøst og seriøst arbejdende kammerkor på i øjeblikket 22 sangere. Vi afholder årligt 5-10 koncerter, fortrinsvis i kirker. Broccoli blev dannet i 1984 og har til huse i Enghave Kirke på Vesterbro i København.


Koret er kendetegnet ved stor repertoiremæssig spændvidde og en smidig og sammensunget klang. Vi synger overvejende klassiske værker, men repertoiret er varieret, og tidsmæssigt spænder vi fra renæssancen til i går. Vi dykker gerne ned i ny og anderledes musik og utraditionelle udtryksformer og finder spændende værker i krinkelkrogene. Vores koncerter opbygges med udgangspunkt i et tema – eksempelvis madrigaler eller romantisk musik – eller i en stemning som f.eks. den nordiske vinter.


De seneste år har vi – ud over à capella koncerter – i samarbejde med professionelle musikere opført større værker. I efteråret 2020 uropførte vi vores dirigent Bo Asger Kristensens værk 'Under Korset' i Grundtvigs Kirke på Bispebjerg, og i 2016 opførte vi Lars Sømods 'Requiem – En Sang om Tab og Tro' (fra 2000) i bl.a. Vor Frelser Kirke i København, med professionelle sangsolister og Kammerklubben Kammerorkester.


Vi nyder godt af arbejdet med professionelle sangere og musikere ifm. de større projekter.

OM DIRIGENTEN

Stanisław Niedźwiedź har studeret direktion ved Karol Lipiński Academy of Music i Wrocław under Marzena Diakun, Mieczysław Gawroński og Marek Pijarowski. Nu er han indskrevet på masteruddannelsen i ensembleledelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Frederik Støvring Olsen som underviser.


Stanisław realiserer sin passion for at dirigere ved at organisere koncerter og deltage i masterclasses. For nylig vandt han Orchestra’s Choice Award on Summer Confrontations of Young Conductors, som var organiseret af MROS Małopolska Orchestra.

Mens han studerede direktion, udforskede Stanisław ivrigt sin passion for at synge med andre ved at være medlem af mange kor, mest bemærkelsesværdigt er nok Vocal Ensemble "Rondo," med hvilket han vandt mange nationale og internationale priser.Han er meget interesseret i tidlig vokalmusik, især renæssance- og barokmusik, hvilket har ført til mange ensembleprojekter inden for denne genre.


Privat er han meget passioneret omkring kunst, tanke og filosofi - generelt alt, der fører til en fordybelse i forståelsen af virkeligheden både den ydre og den indre.