Kammerkoret Broccoli har en historie, der bærer tilbage til midt 80'erne.
Nedenfor kan du læse en beretning fra hvert år, koret har eksisteret og her kan du se de koncerter vi har sunget gennem årene - det kan jo være, vores veje har krydset hinanden tidligere!
Vi har endelig vristet os fri af coronaens skygge og bruger de første måneder på at forberede forårskoncert i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro sammen med vores vikarierende korleder Martin Petersen. Det bliver til et spændende prøveforløb og en velbesøgt koncert 5. april.
Bo kommer tilbage fra orlov, og vi arbejder frem mod sommerens koncerter med et program, der kommer til at indeholde både kendte og mere ukendte værker fra romantikkens 'par' som Brahms og Clara Schumann, Fanny og Felix Mendelssohn – samt et par af Brittens blomstersange og et drys dansk sommer.
Der er koncerter i bogen igen – og vi glæder os!
I januar opfører vi i Lindevangskirken første gang vores koncert ‘Alle de voksende skygger’. Et koncertprogram der giver en fuldstændig tindrende ro.
Forår og sommer går med indstudering samt koncert i Højdevangskirken og Sankt Alban samt under broerne.
Og så er der ellers forberedelse til en skøn kortur til Lissabon i september måned med skønne udendørskoncerter på pladserne i Lissabons centrum og et væld af andre koroplevelser. Vores koncert i Ingreja de Santo Antonio de Lisboa bliver et hit.
I december koncerter i Frihavnskirken, Skelgårdskirken og Matthæus.
Et år med stor aktivitet og godt samarbejde, vi har tre påskekoncerter med fokus på Maria og hendes smerte: Stabat Mater af Reinberger med skøn orgelledsagelse. Det sociale liv byder på en korweekend i Helsingør i juni, afrundet med en koncert, og vi holder fast i vores dejlige tur under broerne i Københavns kanaler.
Hele efteråret går med samarbejdet med Kammerklubben Kammerorkester og koret Laetitia Musica om opførelse af Lars Sømods ‘Requiem – en sang om tab og tro’. Et utroligt spændende værk med mange facetter.
I december giver vi julekoncerter i Frihavnskirken og Matthæuskirken.
Igen har vi Gabriel Faurés smukke requiem på programmet. Denne gang i samarbejde med Vanløse Kirkes kor og organist som del af højmessen i Vanløse Kirke skærtorsdag. I forsommeren synger vi to koncerter sammen med Koret Samklang, bl.a. med værker af Eric Whitacre og Morten Poulsen. I år bliver det desværre ikke til en længere sommertur for koret, men dog et smut til Mølholm Kirke i Vejle – og så fortsætter vi traditionen med sang under de københavnske broer, denne gang på en sommeraften i juni.
Den københavnske kulturnat tilbringer vi på Hovedbiblioteket i København, hvor vi giver to minikoncerter ved et arrangement kaldet 'Hovedbibliotekets venner', og vi afslutter et travlt koncertår med julekoncerter i Søborg Kirke og Frihavnskirken samt deltagelse i julemusikgudstjenesten Carols by Candlelight i Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro.
I marts opfører vi Ariel Ramirez' smukke Misa Criolla for solister, kor og orkester ved en stemningsfuld koncert i Enghave Kirke.
Korets længe ventede Paris-turné må i sidste øjeblik aflyses på grund af en askespyende vulkan på Island. Forinden bliver alle alternativer til flytransport dog hektisk undersøgt, herunder kørsel i private biler torsdag nat. Men da første koncert er planlagt til Notre-Dame fredag formiddag må vi til sidst kaste håndklædet i ringen. En lille hård kerne af koret tilbringer dog alligevel weekenden i byernes by, da de ankommer planmæssigt fra andre steder i Europa – eller er kørt i forvejen med tog ...
Efter sommerferien vælger korets stifter, Lotte Smith-Petersen, efter 26 musikalske, udfordrende og spændende år en anden vej end Broccolis. Heldigvis har organist, sanger og dirigent Erik Kolind mulighed for at springe til som dirigent for resten af året, ikke mindst ved en dejlig natkirkekoncert i Vor Frelsers Kirke.
Da vi fra starten ved, at Erik ikke kan fortsætte i det nye år, bruger vi dog samtidig efteråret på at finde en ny fast dirigent. Den proces resulterer i slutningen af november i, at vi kan præsentere vores nye dirigent: Hanna Rose Jørgensen.
Året byder på en række koncerter i foråret, deriblandt en officiel live-præsentation af CD'en 'Håndslag til Tony' i Klaverfabrikken i Hillerød. Før sommeren tager koret på en vestjysk turné, hvor vi gæster Løgumkloster, Esbjerg og Fanø. Om efteråret deltager koret ved en koncert i Literaturhaus på Nørrebro i forbindelse med Kulturnatten. Som del af en artikelserie med temaet 'fællesskab', bringer Kristeligt Dagblad en reportage om arbejdet i Kammerkoret Broccoli. Du kan læse den på Kristeligt Dagblads hjemmeside.
Efter en vinter ganske tæt besat med kirkekoncerter deltager koret i Helsingborgs Körfestival - 1st Swedish International Choir Competition 19.-23. maj. Koret vinder sølv i kategorien A1, Blandet kor (med bunden opgave). Inden da medvirker vi ved en indspilning af en CD med ny musik af Jakob Vejslev til tekst af bl.a. Tove Ditlevsen.
Efter et roligt forår med koncertaktivitet i Københavnsområdet tager koret til Bornholm omkring sankthans. I sin anmeldelse af koncerten skriver Bornholms Tidende bl.a.:
"Stor seriøsitet var (...) det almene kendetegn for dette kor, som udfoldede stor teknisk begavelse og levende, varm udtryksfylde (...) En alt, alt for kort koncert."
Efteråret byder på en lang række kirkekoncerter, og derudover medvirker koret i Copenhagen Choir Festivals Maratonkoncert i Nationalmuseets festsal.
I maj optræder koret på Plænen i Tivoli. Kortur til Moss, Norge i juni, hvor Kammerkoret Broccoli giver koncert sammen med Moss Kammerkor i forbindelse med MOMENTUM, en festival for nordisk samtidskunst. Koret afholder ti kirkekoncerter i løbet af året.
I løbet af sommeren er koret til korfestival i Riga, Letland og på kortur (øveuge inkl. koncerter) til Krabbesholm Højskole ved Skive. Medvirker for første gang ved Copenhagen Choir Festival i oktober. Koret afholder otte kirkekoncerter i løbet af året.
Kortur til Bornholm i april. I efteråret medvirker koret ved en optagelse, som er et led i uddannelsen af medarbejdere ved DRs musikafdeling. Optagelsen blev ikke udsendt. Koret afholder syv kirkekoncerter i løbet af året.
Broccoli får nyt øvelokale i Allehelgens Kirke på Amager. Samme år synger koret den første kirkekoncert.
Alt lukker ned fra januar til og med maj måned – godt med kaffemøder på nettet og hen mod sommer får vi lov til at lave udendørs prøver i Daniels dejlige have.
I efteråret finpudser vi koncertprogrammet til ‘Alle de voksende skygger’ og holder koncert i Dalum på Fyn, og vi når at holde julekoncert i Frihavnskirken, inden Danmark igen lukker ned.
I vintermånederne indstuderer vi Faurés Requiem til opførelse på Christianshavn med kammerensemble – en utroligt smuk og stemningsfuld koncert.
Vi fortsætter traditionen med ‘Broccoli under broerne’ i kanalerne, og i efteråret fortsætter det skønne arbejde med nyt julerepertoire.
Julekoncerter i Frihavnskirken og Matthæus.
Året byder for Kammerkoret Broccoli på et behersket aktivitetsniveau udadtil, men bliver også et år, hvor koret og vores nye dirigent lærer hinanden bedre at kende. Vi har fokus på det kunstneriske udtryk, at synge med indlevelse, og på sammenhængen mellem tekst og musik.
To gange har vi besøg af sangeren og sangpædagogen Jonathan Kroner Ingvald, som arbejder med vores klang og udtryk. Det sker blandt andet på en intens korweekend, som vi afslutter med en dejlig sommerkoncert i Frihavnskirken.
Vi fortsætter traditionen med 'Broccoli under broerne', vores udendørs sommerkoncert på en turbåd i Københavns Havn, og afslutter året med to koncerter: En julekoncert i Frihavnskirken og vores også snart traditionsrige deltagelse i musikgudstjenesten 'Carols by Candlelight' i Sct. Matthæus Kirke sammen med en række andre københavnske kor.
Første del af 2012 går med forberedelserne til den længe ventede Paris-tur. I år er der ingen islandske askeskyer (se under 2010 ...), og vi har nogle dejlige koncertoplevelser i Notre-Dame, St. Esprit og Den Svenske Kirke i Paris. 2012 er også året, hvor Broccoli afprøver mange forskellige slags rumklang og akustik: Notre-Dames katedral er i en klasse for sig, byggeriets hus (Metronomen) på Frederiksberg noget helt andet – og helt nyt og spændende er det at synge under de københavnske broer på kanalrundfartens båd. Vandstanden i havnen er så høj, at vi praktisk talt må ligge ned, når vi går under de laveste broer, og mørket har sænket sig, før vi er i land igen – men vi har allerede nu på fornemmelsen, at vi har gang i en tradition her. Næste år måske i forsommeren frem for det tidlige efterår? Året slutter med julekoncerter i PH Caféen på Halmtorvet og i Frihavnskirken på Østerbro.
Kammerkoret Broccolis 25 års jubilæumssæson! Foråret byder på en hyggelig og givende tur til Berlin, som udover de to planlagte koncerter også rummer en dejlig improkoncert lørdag aften på restauranten. Det gunstige tidspunkt på året betyder, at rigtig mange af korets medlemmer kan deltage.
'Sølvbrylluppet' fejres ved en storstilet jubilæumskoncert og -fest i Enghave Kirke lørdag 3. oktober. Her synger både det nuværende kor og en 'Broccoli all stars'-besætning, hvor tidligere medlemmer er inviteret til at deltage.
Vi begynder året med at indspille satserne til en ny jule-CD. Derudover drejer det meste af foråret sig om indøvning af repertoiret til Islandsturen i starten af juni. Efter sommerferien går vi i gang med indspilningen af CD'en 'Håndslag Til Tony' for selskabet Olafsongs. Den består af sange af Tony Vejslev med Frank Jægers tekster arrangeret for a cappella kor af sønnen Jacob Vejslev og Torsten Olafsson. Året slutter med udgivelsen af ovennævnte jule-CD med titlen: 'Julen har englelyd'.
Koret indspiller i forået en demo-CD i Radiohusets studie 4. Derudover har vi travlt med at forberede indspilningen af korets anden 'rigtige' CD, der finder sted i Store Heddinge Kirke i maj. CD'en får titlen 'I dag er der lys i overflod' - efter en strofe i den tredje af Vagn Holmboes seks 'Sange mod vårdybet', der indgår på CD'en. I efteråret synger Broccoli en række kirkekoncerter på Sjælland.
Korkonkurrence i Riva del Garda, Italien, hvor koret opnår guldmedalje i kategorien Kirkelig musik og sølvmedalje i kategorien Blandet kor. Koret medvirker ved Copenhagen Choir Festivals åbningskoncert i Nationalmuseets festsal sammen med ensemblet ’Nordiske stemmer med udsigt til verden’.
Koret producerer sin egen præsentationsbrochure. Smetana-konkurrence i Litomysl i Tjekkiet. Koret opnår sølvmedalje i kategorien A1, Blandet kor (med bunden opgave) og i kategorien C, Sakral musik (med bunden opgave). Koret afholder ni kirkekoncerter i løbet af året.
Korkonkurrence i Riva del Garda, Italien, hvor koret opnår bronzemedalje i kategorien A1, Blandet kor (med bunden opgave). Koret fejrer 10-års jubilæum i juni med jubilæumskoncert og reception. Opfører Messias sammen med Kammerkoret Pegasus i Vangede Kirke til jul. Koret afholder otte kirkekoncerter i løbet af året.
Koret afholder otte kirkekoncerter i løbet af året.
Lotte Smith-Petersen danner i foråret 1984 øvekoret Torsdagskoret. Undervisningen foregår på musikkonservatoriet. I efteråret får koret sit første engagement på Hyltebjerggård Omsorgscenter. Koret ændrer navn til Broccoli, og fusionerer i 1987 med et lignende kor, Mågeskriget, med Lotte Smith-Petersen som dirigent.
Vi øver lidt i begyndelsen – indtil Danmark lukker pga. covid-19-pandemien. Vores koncerter, som vi havde aftalt med flere kirker om opførelse af Bos værk ‘Under korset’ bliver aflyst – både i København og Odense. Vi holder kaffemøder på nettet, hvor vi ser hinanden og hører hinandens stemmer.
Og hurra, vi begynder igen efter sommerferien – med nye aftaler om opførelse af Bos værk og når lige at opføre det i Grundtvigskirken – med afstand mellem sangerne og publikum. Godt med en stor kirke, der var over 100 publikummer til koncerten. Men dagen efter lukker Danmark ned igen, så resten af koncerterne bliver igen aflyst.
Det var så det år, men vi kommer igen!
I foråret opfører vi kirkekoncerter, vores dirigent udskriver nogle dejlige noder for kammerkvartet, så Stabat Mater af Reinberger kan opføres i et nyt format.
Under broerne bliver afviklet med skøn applaus fra alle sider på kajerne.
Efteråret går med indstudering af nyt julerepertoire, som bliver til en fantastisk julekoncert i Frihavnskirken.
Kammerkoret Broccoli er kun få måneder fra at runde de 30 år, da vi står med en alvorlig udfordring: Hanna Rose Jørgensen, som vi har haft fornøjelsen af som dirigent de sidste tre år, ser sig desværre nødsaget til at rydde ud i sit alt for travle program og må stoppe som dirigent.
Vi slår alarm i alt, hvad der kan alarmeres af netværk, og allerede efter få uger har vi fundet en vikar, der kan træde til med det samme: Bo Asger Kristensen. Samtidig sætter vi gang i et arbejde med at finde vores nye faste dirigent – et arbejde, der i slutningen af juni munder ud i, at vi med stor glæde kan fortælle, at Bo fortsætter hos os.
I løbet af efteråret oplever vi støt stigende gejst og ambitionsniveau i koret og vi afslutter året med en dejlig julekoncert med fokus på polyfon musik.
Koncertmæssigt begynder 2011 med en dejlig opførelse af Gabriel Faurés Requiem i samarbejde med koret AmaCantus. Vi fortsætter på Bornholm under korets sommertur med koncerter i Nexø Kirke og Gudhjem Kirke. 2011 byder også på en dejlig tilgang af friske nye stemmer til Broccoli, og vi runder af med en natkirkekoncert i Vor Frelsers Kirke og de ni læsninger i Grøndals Kirke.
I alt ti koncerter bliver det til i sæsonen 2007/2008. Koret er på en dejlig forårstur til Sydfyn med perfekt vejr, perfekt selskab, perfekt fordeling i stemmegrupperne – og to om ikke perfekte, så i hvert fald rigtig gode koncerter. Plus den improviserede minikoncert på færgen retur fra Ærø ...
Koret indleder sæsonen med en række koncerter og en lille fraktion tager igen til Bornholm ved sankthanstid. I løbet af efteråret synger vi i Holmens Kirke i forbindelse med Kulturnatten og afholder derefter en stribe julekoncerter.
Koret synger seks kirkekoncerter i foråret. I pinsen deltager vi i Internationaler Robert Schumann Chorwettbewerb i Zwickau i Tyskland og opnår guldmedalje i kategorien Blandet kammerkor. Desuden arbejder vi frem mod indspilning af en ny CD i foråret 2003.
Kammerkoret Broccoli fejrer 15-års jubilæum og udgiver sin første CD, som bliver lanceret i forbindelse med jubilæumskoncerten. Koret medvirker ved Copenhagen Choir Festival i juni.
I februar ændres navnet til Kammerkoret Broccoli. I løbet af foråret samarbejder koret med den danske komponist Bent Lorentzen om en opførelse af hans nykomponerede musik. Koret medvirker ved en kirkemusik-festival i Loreto, Italien i april. Koret afholder syv kirkekoncerter i løbet af året.
Korkonkurrence i Budapest i foråret. Broccoli opnår sølvmedalje i kategori B1, Blandet kor. I juni kommer koret under Musik og Ungdoms Aftenskole, og der vælges for første gang en korformand. Koret afholder seks kirkekoncerter i løbet af året.
Kortur til Ungarn i april. Koret finder nye øvemuligheder i Kristkirken på Enghave Plads. Koret afholder tre kirkekoncerter i løbet af året.